Иллюстрация REUTERS

У Чернігівській області цього літа планують оздоровити 55% дітей шкільного віку, що становить понад 50 тис. дітей.

Як повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, такі дані були оприлюднені сьогодні під час розширеної колегії облдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, особлива увага при підготовці дитячих установ до сезону відпочинку приділяється питанням безпеки. На їх вирішення буде спрямовано 1,3 млн грн.

Відео дня

Читайте такожНа Луганщині зафіксовано масове отруєння дітей

Всього на оздоровлення дітей з обласного бюджету планується витратити 44,7 млн грн.

За словами директора департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніни Лемеш, кількість дітей, які за планом зможуть скористатися послугами з оздоровлення та відпочинку є неоднаковою для різних районів області, приміром, цей показник коливається від 45,4% у Корюківському районі до 69,8% — у Прилуцькому.

Лемеш наголосила, що влада на місцях має подбати, щоб якнайбільше дітей оздоровилися та змістовно відпочили влітку, насамперед, із соціально вразливих категорій.

Начальник управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький зауважив, що при підготовці літніх шкільних таборів роблять акцент на національно-патріотичний та мовний напрями роботи. Планується, що школярі удосконалюватимуть знання англійської, німецької, французької та іспанської мов, спілкуючись з волонтерами, для яких ці мови рідні.

Голова ОДА Валерій Куліч наголосив, що минулого року область мала непогані показники оздоровлення й відпочинку дітей, тож повинна зберігати цю тенденцію і нинішнього літа.

«Завдання влади – забезпечення й контроль за якісною підготовкою дитячих закладів до оздоровчого сезону», - підкреслив Куліч.

Він поставив завдання підготувати усі заклади відпочинку та оздоровлення до 1 червня.

Всього в області цьогоріч працюватимуть 21 позаміський заклад оздоровлення та відпочинку, 458 закладів з денним перебуванням та 2 наметові містечка.