Поранений під час АТО військовослужбовець Ігор Скляров у Військово-медичному клінічному центрі "Головний військово-медичний госпіталь" / УНІАН

Про це УНІАН повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, представники латвійського Червоного Хреста спільно з Товариством Червоного Хреста України передали військовому шпиталю 3 системи штучної вентиляції легенів «Vela», 2 лампи клінічного дослідження зору SL-26 Topcon та інші медичні препарати. Вартість обладнання складає майже 1 млн грн. Крім того, доставлено ліки на суму майже 200 тис. грн. За допомогою латвійських фахівців отримане обладнання було налаштовано та підготовлено до роботи.

Відео дня

Читайте такожВолонтери передали функціональні ліжка з Чехії для українських військових госпіталів

Кошти на придбання медичного обладнання збиралися у латвійських містах. Проект ініційовано віце-президентом Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Наталією Романовою та підтриманий головою делегації Латвії в Конгресі Андрісом Яунсленісом. Очолювана ним Асоціація муніципалітетів Латвії у червні минулого року ухвалила рішення про надання допомоги Чернігівському військовому шпиталю. У результаті 67 міст Латвії підтримали цей проект та перерахували кошти на відповідний рахунок товариства Червоного Хреста Латвії. На ці кошти й було придбано медичне обладнання та передано українському товариству Червоного Хреста.

За словами керівника Чернігівського військового госпіталю Олександра Слєсаренка, апаратура значно підвищить якість медичних послуг госпіталю під час діагностики і лікування військовослужбовців.

Він подякував за придбання медичного обладнання та висловив упевненість у продовженні співпраці між представниками латвійського й українського Червоного Хреста.