112.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області, 29-річний начальник медичної служби військової частини вимагав 4 тис. грн неправомірної вигоди від військовослужбовця – учасника антитерористичної операції, який на даний час перебуває на стаціонарному лікуванні після контузії та перенесеного інсульту, за сприяння в оформленні йому інвалідності за станом здоров'я.

Працівники управління захисту економіки Національної поліції України, військової прокуратури та управління СБУ у Львівській області затримали 29-річного військовослужбовця на залізничному вокзалі Львова. Під час огляду в нього виявлено та вилучено шість банківських карток, серед яких і його банківська картка із рахунком, на який було перераховано хабар від учасника АТО.

Відео дня

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці зафіксували отримання вказаної суми хабара, перерахованої двома частинами на банківську картку капітана.

Перерахування коштів на рахунок начальника медичної служби зафіксовано та долучено у якості доказів до кримінального провадження.

Військовою прокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте такожВ Черниговской области задержан начальник военного госпиталя

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади, з конфіскацією майна.