Фото УНІАН

Про це йдеться у тижневому звіті місії ОБСЄ.

"Спеціальна моніторингова місія продовжує відзначати напружену ситуацію в районі Березового - Докучаєвська, приблизно за 30 км на південний захід від Донецька. Вісім тисяч осіб у районі, по обидві сторони від лінії розмежування, з 15 квітня залишаються без питної води. Поблизу контрольованого урядом Березового проведення ремонтних робіт на лініях електропередачі, пошкоджених внаслідок обстрілу, неможливе через значну замінованість цієї ділянки", - йдеться у звіті.

Також міжнародні спостерігачі відзначають значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню як в Донецькій, так і в Луганській областях.

Відео дня

"Більшість випадків насильства була зафіксована навколо Донецького аеропорту, підконтрольної уряду Авдіївки, підконтрольної «ДНР» Ясинуватої; на дорозі між контрольованим «ДНР» Дебальцевим та контрольованим урядом Світлодарськом; а також у районі мосту на південь від контрольованої урядом Станиці Луганської", - йдеться у звіті.

Читайте такожВ ООН стурбовані фактами насильства на Донбасі

Разом з тим СММ зафіксувала відсутність значної кількості озброєнь у місцях постійного зберігання.

Окрім того, місія знову заявляє, що свободу пересування спостерігачів продовжують обмежувати, особливо в районах, що не контролюються урядом.