Процедура гемодіалізу / Фото: УНІАН

Київські лікарні можуть безкоштовно отримати 100 машин для гемодіалізу.

Про це повідомляє прес-служба об’єднання «Самопоміч» в Київраді з посиланням на голову робочої групи щодо вирішення питання надання якісної допомоги хворим нефрологічного профілю Юлію Лобан.

За її словами, за 9 серпня робоча група при постійній комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту досягла домовленостей з однією з приватних компаній про безоплатну передачу 100 машин для гемодіалізу столичним лікарням.

Відео дня

Читайте такожВчені довели ефективність гідроксицитрату при терапії ниркових хвороб Депутат уточнила, що йдеться про передачу 70 машин для Олександрівської міської клінічної лікарні та 30 для міської клінічної лікарні №3.

«Передбачене технічне обслуговування обладнання, а також комплексні заходи щодо покращення умов пацієнтів нефрологічних відділень», - підкреслила Лобан.

За її словами, також тривають перемовини з іншими компаніями, які надіслали до Департаменту охорони здоров’я листи-пропозиції про безкоштовне надання лікарням Києва необхідного обладнання для проведення діалізу/гемодіалізу.