Припинено навчання на період

У Вінниці через підвищення рівня захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями населення міста та у зв'язку з необхідністю їх профілактики епідемічного поширення з понеділка, 19 грудня, призупиняються заняття в 15 із 37 шкіл міста.

Читайте такожКиївські лікарні забезпечені апаратами ШВЛ для лікування ускладнень грипу - КМДА

Як повідомили УНІАН у департаменті у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міськради, відповідне рішення прийнято сьогодні, 16 грудня, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відео дня

Підвищення рівня захворюваності відмічається в останні чотири тижні. За останній з них за медичною допомогою звернулося 4407 осіб, 72,3% з них становлять діти. Станом на 15 грудня 2016 року середня питома вага відсутніх через хворобу учнів шкіл міста становить 12%. Найбільша кількість захворілих школярів зафіксована в ЗШ №33 і становить 35%.

Читайте такожЗа останні дні показник захворюваності на грип та ГРВІ в Києві зріс на 41%В інших школах триватиме моніторинг рівня захворюваності.

Ще тиждень тому рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Вінниці був нижче на 36% від епідпорогу. Досвід минулих років показує, що найбільш ефективним заходом попередження розповсюдження захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей є припинення навчання на період піку захворюваності.

Читайте такожУ Дніпропетровській області через грип школи закривають на карантин Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій знову збереться на засідання наступного тижня.