За останній тиждень в центри медико-санітарної допомоги Вінниці звернулося 3370 осіб зі скаргами на симптоми грипу та ГРВІ / Фото: УНІАН

У школах Вінниці сьогодні, 16 січня, відновився навчальний процес після карантину, який був введений з 19 грудня через високий рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Читайте такожВ Одесі закінчився карантин щодо грипу та ГРВІ

Як повідомили УНІАН у департаменті у справах ЗМІ Вінницької міської ради, станом на сьогодні ситуація із захворюваністю у місті покращилася.

Відео дня

Так, за даними департаменту охорони здоров’я міської ради, рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у місті нижчий межі епідеміологічного порогу майже на 20%.

За останній тиждень до Центрів медико-санітарної допомоги Вінниці звернулося 3370 осіб зі скаргами на симптоми грипу та ГРВІ, з них 52,4% - діти.

Читайте такожЧергова хвиля епідемії грипу та ГРВІ накриє Україну на початку лютого

У відомстві додали, що після поновлення навчання у школах ситуація з відвідуванням дітей навчальних закладів буде моніторитись і надалі.

Як повідомляв УНІАН, у Вінниці через підвищення рівня захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції з 20 грудня було призупинено навчання в усіх школах. На той час середня питома вага відсутніх через хворобу учнів шкіл міста була вища за 20%.