У школах відновили заняття після канікул / Фото: УНІАН

У школах Запоріжжя сьогодні, 16 січня, відновився навчальний процес післякарантину, який був введений з 20 грудня через високий рівень захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Про це повідомляє прес-служба виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Читайте такожЕпідеміологи прогнозують пік епідемії грипу в Україні в лютому

Відео дня

Оскільки ситуація із захворюваністю після новорічних та різдвяних свят не поліпшувалася, згодом карантин продовжили ще на тиждень.

За даними Запорізького обласного лабораторного центру, станом на 13 січня, захворюваність школярів знизилася в 1,8 рази порівняно з показниками попереднього тижня, що дало змогу відновити навчальний процес з понеділка, 16 січня.

При цьому продовжено дію обмеження на проведення культурно-масових заходів у місті, в лікувально-профілактичних установах діє весь комплекс протиепідемічних заходів.

У Чернівцях сьогодні, 16 січня, у всіх загальноосвітніх школах відновилося навчання після канікул, які були оголошені з 26 грудня у зв’язку з високим рівнем захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Чернівецької міської ради, зараз ситуація із захворюваністю в місті покращилася.

Читайте такожУ цьому епідемсезоні на грип та ГРВІ можуть перехворіти 8 млн мешканців України - епідеміологи

Зокрема, за даними управління освіти міськради, сьогодні у школах міста через захворюваність на ГРВІ відсутні 5% учнів.

Як повідомляв УНІАН, через високий рівень захворюваності на ГРВІ, зимові шкільні канікули розпочались на тиждень раніше плану - 26 грудня 2016 року. Вони тривали до 13 січня 2017 року.

Довідка УНІАН. У Чернівцях функціонує 51 загальноосвітній навчальний заклад комунальної форми власності.