Фото: УНІАН

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров`я Уляна Супрун у Житомирі презентувала медичну електронну систему та медичну електронну картку пацієнта.

Читайте такожУ МОЗ підписано меморандум щодо впровадження електронної системи охорони здоров’я

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила 20 січня журналістам на прес-конференції після того, як взяла участь у презентації сучасної системи електронної реєстрації у поліклініці № 2 КУ «Центральна міська лікарня №1 м. Житомира».

Відео дня

У цій поліклініці для створення електронної медичної системи встановили 37 комп’ютерів: у реєстратурі, лабораторії, рентгенологічному відділенні, кабінетах сімейних лікарів, тощо.

Завдяки цій системі у поліклініці можна буде оформити, зокрема, електронну медичну картку.

"Дуже важливо, щоб електронна система охорони здоров’я діяла і на рівні пацієнтів, і на рівні взаємодії всіх амбулаторій, лабораторій та інших медичних закладів », – сказала Супрун.

Читайте такожМОЗ поширить житомирський досвід створення госпітальних округів

Вона зазначила, що із впровадженням електронної медичної картки пацієнт, який потрапляє у приймальне відділення, зможе максимально швидко отримати діагноз.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської міської ради, упродовж цього року міська влада Житомира планує комп’ютеризувати медичну мережу міста.

Медична електронна система дозволить пацієнту мати доступ до свої медичної картки у медустановах. Тут також автоматизують ключові позиції роботи медзакладів: реєстратуру, кабінети лікарів, лабораторії, діагностику; внесуть інформацію про персонал медичного закладу, первинну інформацію про пацієнтів; встановлять web-доступ до електронної черги пацієнтів та створять можливість запису на прийом до лікаря через Інтернет.

Довідка УНІАН. На заміну старої комп’ютерної техніки - придбання серверу, а також на створення сучасної комп’ютерної локальної мережі у 2016 році із міського бюджету Житомира було виділено 677,52 тис. грн, а цьогоріч планується витратити ще 2,5 млн грн.