УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київради, за це рішення на пленарному засіданні проголосував 61 депутат.

Читайте такожСтоличний Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю прийняв перших маленьких пацієнтів

Положення має на меті запровадити максимально дієву та прозору процедуру призначення кандидатур на посади головних лікарів закладів охорони здоров’я комунального сектору міста та виключити корупційну складову у таких призначеннях.

Відео дня

У відповідному положенні прописані сфера дії, вимоги до кандидатів на посади головних лікарів, формування складу конкурсної комісії, організація роботи конкурсної комісії, її повноваження, порядок і результати проведення конкурсу.

“Наразі відсутнє правове регулювання прозорого, чітко врегульованого порядку конкурсного відбору кандидатур на посади головних лікарів медичних закладів Києва. І відкритий конкурсний відбір надасть можливість допускати до управління медичними закладами високоякісних лікарів-управлінців. А можливість залучення до конкурсної комісії представників громадськості, дозволить виключити корупційну складову з процесу визначення та призначення осіб на керівні посади управління медичними закладами столиці”, - заявила суб'єкт подання, депутат Київради Юлія Лобан.

За її словами, оприлюднення інформації про таких керівників на єдиному веб-порталі місцевої влади дозволить киянам, активістам та всім бажаючим контролювати процес відбору кандидатів і бути обізнаними про професійні та ділові якості головних лікарів при здійсненні ними своїх повноважень у майбутньому.

Таким чином, професійний цілісний підхід до конкурсного відбору головних лікарів медичних закладів охорони здоров’я комунального сектору в місті Києві забезпечить підбір найбільш кваліфікованих спеціалістів, що в свою чергу забезпечить якісне управління медичними закладами міста.