Allbiz

На Донеччині було зареєстровано летальний випадок внаслідок захворювання на ботулізм.

Читайте такожЗ початку року в Україні зафіксовано 44 спалахи кишкових інфекційних захворювань

Як повідомили УНІАН у Держпроспоживслужбі в Донецькій області, внаслідок ботулізму помер 30-річний мешканець с.Труженка Нікольського району Донецької області.

Відео дня

Як розповіли у відомстві, хворого із симптомами харчової токсикоінфекції "швидкою" було доставлено до відділення інтенсивної терапії обласної лікарні інтенсивного лікування з ознаками харчової токсикоінфекції, інфекційно-токсичного шоку.

Захворювання проявилось раптово вночі, коли з’явився різкий біль у животі, блювота, пізніше приєдналося порушення зору (косоокість, двоїння). 

У лікарні інтенсивного лікування, куди хворого доставили "швидка", йому був поставлений діагноз: «побутове отруєння не ясного генезу, ботулізм?». 

Читайте такожУ Києві зафіксовано випадки ботулізму після вживання курячих консервів

Через відсутність у лікарні хворому специфічна антитоксична сироватка не вводилась, відтак хворий помер .

У вогнищі інфекції триває санітарно-епідеміологічне розслідування. Причини та обставини виникнення захворювання з’ясовуються. Було встановлено, що 20 квітня хворий вживав ікру в’ялених карасів домашнього виготовлення (свіжа риба була придбана у невідомих осіб). Крім потерпілого, ікру риби більше ніхто із рідних не вживав. Тож фахівці припускають, що імовірним джерелом токсикоінфекції стала рибна ікра.