Иллюстрация REUTERS

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області попередило про загрозу поширення кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А, туберкульозу, тулерямії та лептоспірозу у Львові у зв'язку з посиленим розмноженням переносників захворювань і підвищенням температури повітря.

Читайте такожПотреби для надзвичайного стану у Львові немає, бо "більшість міста не завалено сміттям" - Супрун

Про це повідомляє телеканал «112 Україна» з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

Відео дня

Зазначається, що співробітники Держпродспоживслужби за участю поліції 18, 19 і 22 травня здійснювали рейдові обстеження контейнерних майданчиків у Львові.

У ході огляду виявлено, що третина майданчиків були переповнені сміттям, також зафіксовано ознаки тривалого невивезення (значні обсяги, характерний запах). Загалом у місті 1229 майданчиків.

У ході огляду було взято проби повітря і ґрунту, за результатами яких було встановлено перевищення граничного вмісту забруднювальних речовин (аміаку та сірководню) в атмосферному повітрі на 7 майданчиках (у Франківському, Галицькому, Сихівському та Шевченківському районах). На п'яти майданчиках у цих районах встановлено невідповідність показників ґрунту вимогам санітарного законодавства.