062.ua

Київ отримав новітній препарат антиретровірусної терапії в рамках програми боротьби з розповсюдженням ВІЛ/СНІД.

Як повідомляє прес-служба Київського міського голови, препарат шостого покоління (долутегравір) для антиретровірусної терапії переданий міському центру профілактики та боротьби зі СНІД від фонду «АнтиСНІД» Олени Пінчук.

Читайте такожКиїв виділив 41 млн грн на боротьбу зі СНІДом

Відео дня

"Вперше в рамках державно-приватного партнерства як допомога від благодійного фонду Київ сьогодні отримав першу партію нового препарату шостого покоління для лікування 750 пацієнтів цього року. А протягом двох років препарат отримають загалом 1300пацієнтів з ВІЛ-інфекцією», - зазначив присутній на заході мер Києва Віталій Кличко.

Також він зауважив, що США в рамках програми PEPFAR надають Києву додатково 1,6 млн доларів для закупівлі препаратів для лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів.

За інформацією Кличка, у 2017 році кількість людей з ВІЛ, які взяті під медичне спостереження, на 23% перевищує показник за аналогічний період 2016 року.

Читайте такожУ світі майже вдвічі скоротилася кількість смертей, пов'язаних зі СНІДом - ООН

"За оперативною інформацією міського центру СНІД, станом на 1 липня у Києві на обліку перебуває 12 323 пацієнта. 7 682 з них отримують антиретровірусну терапію. У 2017 році додатково 5 тисяч людей отримають безкоштовне лікування", - сказав Кличко.

Кличко нагадав, що 6 квітня минулого року у Києві була підписана Паризька Декларація. Таким чином Київ включили у програму прискорення заходів у боротьбі зі СНІДом Fast-Track Cities.

Мер додав, що 8 грудня 2016 року своїм рішенням Київрада затвердила Міську цільову програму протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017-2021 роки. На цей рік заплановане фінансування з бюджету Києва - 41 млн грн.