В Івано-Франківську на весіллі у ресторані отруїлися 14 людей

12:31, 12 вересня 2017
9 0

Всім хворим вставлено діагноз «гострий гастроентероколіт середньої важкості».

Фото: УНІАН

В Івано-Франківську на весіллі у ресторані «Голден-Тайм», яке відбулося 9 вересня, отруїлися 14 гостей.

Читайте такожРівненщина: причиною масового отруєння першокласників у їдальні стала сальмонела (відео)

Як повідомили УНІАН у головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, станом на 10 годину 12 вересня з харчовим отруєнням госпіталізовано 14 осіб, з них – одна дитина; троє осіб лікуються амбулаторно вдома.

Всім хворим вставлено діагноз «гострий гастроентероколіт середньої важкості».

Зазначається, що частину страв для весілля готували кухарі ресторану, а деякі харчові продукти завезли замовники, з них було сервіровано «Козацький стіл», «Рибний стіл», Candy bar, солодкий стіл, бар з алкогольними напоями та мінеральною водою.

«Адміністрація закладу не проконтролювала якість харчових продуктів, які довезли організатори весілля», - наголосили у Держпродспоживслужбі в області.

Читайте такожЦього року в дитячих колективах країни зареєстровано 68 спалахів інфекційних захворювань

З метою проведення розслідування випадку цього харчового отруєння спеціалісти управління Держпродспоживслужби 11 вересня провели опитування хворих та санітарно-гігієнічне обстеження ресторану «Голден-Тайм». Під час розслідування відібрано 4 зразки харчових продуктів, 20 змивів та 1 проба води на патфлору.

За результатами обстеження адміністрації закладу направлено розпорядження про тимчасове припинення роботи ресторану на 10 днів до закінчення епідрозслідування. Матеріали щодо цього випадку подані до правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter