Фото: newsru.co.il

У Харкові в лікарнях залишаються шестеро постраждалих внаслідок ДТП на вул. Сумській, позитивна динаміка є у всіх.

Читайте такожДТП у Харкові зламала життя цілій сім'ї: дівчина, у якої в аварії загинув чоловік, отямилася (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні, 23 жовтня, під час брифінгу сказала в.о. начальника Головного управління охорони здоров'я Харківської ОДА Галина Сіроштан.

Відео дня

Вона підкреслила, що в обласній клінічній лікарні залишаються двоє пацієнтів, у тому числі вагітна постраждала, у міській лікарні швидкої та невідкладної допомоги – четверо пацієнтів.

«Щодо стану здоров'я, то є позитивна динаміка абсолютно у всіх постраждалих, але в найбільш тяжкому стані знаходиться одна із сестер, яка лікується в міський клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги», - зауважила Сіроштан.

Вона наголосила, що в Харківській області є достатня кількість медиків, здатних фахово лікувати всіх постраждалих, і вони залучені до процесу.

«Щоденно по декілька разів проводяться консиліуми, які дозволяють слідкувати, по-перше, за станом здоров'я пацієнтів, по-друге, давати глибокий аналіз тим обстеженням, які проводяться протягом доби. Лікування пацієнтів і в обласній клінічній лікарні, і в лікарні невідкладної допомоги організоване в повному обсязі за рахунок коштів і міста Харкова, і обласного бюджету», - підкреслила Сіроштан.

Вона додала, що сьогодні, 23 жовтня, проведуть черговий консиліум щодо стану вагітної постраждалої, яка досі залишається у стані медикаментозного сну. На даний час загрози передчасних пологів немає.

«Консиліум спеціалістів все-таки сьогодні наполягає на тому, що вагітна повинна знаходитися в медикаментозному сні. Як довго це буде, будемо слідкувати за параметрами її здоров'я. І сподіваємося, що нам ще підкажуть провідні фахівці із київських вишів», - сказала вона.

Сіроштан підкреслила, що до Харківської області запрошені фахівці з Головного інституту нейрохірургії та Головного інституту акушерства і гінекології.

«Але це не значить, що ми не знаємо, що треба робити. Ми абсолютно впевнені в нашій тактиці лікування і в тих обсягах допомоги, але проконсультуватися вважаємо за доцільне і підтвердити правильність наших шляхів надання допомоги», - підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові 18 жовтня після зіткненням із «Фольксвагеном» автомобіль «Лексус» вилетів на тротуар, де стояли люди. Внаслідок ДТП загинули п’ять людей, ще шість отримали травми, у тому числі дві сестри та жінка на сьомому місяці вагітності

20 жовтня суд на два місяці взяв під варту 20-річну Олену Зайцеву, яка керувала «Лексусом». За версією слідства, у матеріалах провадження достатньо доказів, що саме дії дівчини призвели до аварії.