Фото: УНІАН

У Житомирі Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, представники Житомирської облдержадміністрації та міжнародної неурядової організації Lumos (Велика Британія) підписали меморандум про співпрацю у реалізації пілотного проекту з реформування інтернатів області.

Читайте такожМайже 600 тисяч дітей залишилися на окупованій території і майже 100 тисяч проживають в зоні зіткнення 

Як передає кореспондент УНІАН, підписання документу відбулося у Житомирському інституті медсестринства.

Відео дня

Участь у заході також взяли міністр соціальної політики Андрій Рева, голова обласної ради Володимир Ширма, голова фундації Lumos в Європі (Великобританія) Ірина Маланчук, керівник напрямів деінституціалізації і децентралізації проекту EDGE (Канада) Арсеній Положій.

Зазначається, що технічну, експертну та методологічну допомогу у реалізації цього проекту нададуть фундація Lumos, заснована Джоан Роулінг для сприяння припинення інституціалізації дітей по всьому світу, а також проект EDGE (Канада).

Під час заходу Кулеба презентував пілотний проект реформування інтернатів.

Він, зокрема, зазначив, що в Україні в інтернатних закладах зараз перебуває 1,5% усіх дітей країни.

«Відповідно до Національної стратегії, вже у 2026-му році дітей в інституціях має бути менше 0,5%. А ті діти, які з різних причин все ж залишиться в інтернатах, а не в сім'ях, житимуть у невеликих установах і умовах, максимально наближених до сімейних - до 15 осіб в одному закладі. Також у кожній громаді з'являться доступні та якісні послуги для родин з дітьми», - розповів Кулеба.