Иллюстрация REUTERS

На Чернігівщині через спалах сказу на фермі вакциновано понад 600 корів, також після обстеження призначено лікування 13 працівникам.

Читайте такожУ Києві зареєстрували другий випадок сказу тварин

Як повідомили УНІАН в управлінні Держспоживслужби у Чернігівській області, спалах сказу на молочній фермі у приватному підприємстві села Тимоновичі Семенівського району зафіксовано минулого тижня.

Відео дня

На момент проведення епізоотичного обстеження в господарстві загинуло 2 корови, стільки ж вимушено забито, усі вони мали однакові клінічні прояви захворювання. На фермі введено карантин. На засіданні протиепізоотичної комісії при Семенівській РДА було розроблено план заходів з локалізації та ліквідації вогнища сказу на території господарства. Було складено список обслуговуючого персоналу, який міг контактувати з хворими тваринами, у зв'язку з чим всім працівникам ферми запропоновано пройти обстеження в центральній районній лікарні. Після обстеження лікування призначили 13 співробітникам ферми.

Крім того, комісія прийняла рішення про вакцинацію великої рогатої худоби різних груп тварин у кількості 610 голів. Вакцинацію провели згідно інструкції. На сьогодні препарат для вакцинації у Семенівському районі, як і в цілому по Чернігівській області, наявний в достатній кількості.

Причиною спалаху сказу, як вважають місцеві жителі, була дика скажена тварина, швидше за все, лисиця, з якою могли контактувати корови на пасовищі. Семенівський район є прикордонним, де в лісах відстріл тварин заборонено.