УНИАН

У столичній дитячій лікарні “ОХМАТДИТ” відкрили нове стерилізаційне відділення. Відтепер лікування та операції будуть безпечнішими як для дітей, так і для медиків.

Читайте такожКабмін ввів в експлуатацію першу чергу оновленого комплексу лікарні "Охматдит"

Центральне стерилізаційне відділення – це окремий структурним підрозділ лікарні, в якому проводять передстерилізаційну очистку виробів медичного призначення (інструментів, катетерів, зондів) та стерилізацію білизни, перев'язувального матеріалу, інших медичних виробів паровим та повітряним методами.

Відео дня

Стерилізаційне відділення ”ОХМАТДИТу”, яке працювало до сьогодні в лікарні, було побудовано ще в 1986 році. За 31 рік роботи його жодного разу не ремонтували і не оновлювали. Обладнання, яким користувалися медики “ОХМАТДИТу” було застарілим та  не відповідало ані потребам часу, ані сучасним стандартам знезаражування.

Вартість проекту в цілому з обладнанням та його установкою  склала 25,5 млн. грн. Приміщення нового Центрального стерилізаційного відділення повністю оснащені сучасним обладнанням, меблями, розхідними матеріалами і готові до початку роботи для забезпечення повної потреби лікарні.