УНІАН

У Києві кількість хворих на кір зросла за добу на 8 осіб - до 74.

Читайте такожУ Києві не щеплених проти кору дітей не допускатимуть у школи та дитсадки

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби України в м. Києві.

Відео дня

«Станом на ранок 12.01.2018 р. до ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» надійшло 74 екстрених повідомлень про випадки кору, серед яких 57 дітей до 17 років та 17 дорослих», - інформують у Держпродспоживслужбі.

Хворіють діти різних вікових груп. Найвища кількість хворих зареєстрована серед дітей у віці 5-9 років – 46,5%. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 17 випадків, дітей шкільного віку – 30 випадків.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявляв, що за 10 днів цього року у столиці зафіксовано 61 випадок захворювання на кір, з них 49 – у дітей. За весь минулий рік в Києві хворих на кір було зареєстровано близько 80 осіб. В місті почав працювати оперативний штаб, який здійснюватиме моніторинг ситуації, а також запроваджено запобіжні та профілактичні заходи для недопущення епідемії кору. Спалахи хвороби зареєстровано було у 5 дошкільних та шкільних колективах, та один випадок у цирку «Кобзов», де захворів дорослий співробітник.

Станом на ранок 11 січня у Києві було зафіксовано 66 випадків захворювання на кір, з них 54 – діти.