Фото: coinformatiquesolutions.com

Українкам замість ботоксу вколювали невідому речовину з Китаю. Прокуратура Київської області скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно двох жінок, які поставляли до салонів краси по всій Україні фальсифікат під виглядом ботоксу.

Читайте такожБотокс впливає на здатність співчувати і розуміти емоції співрозмовника - дослідження

Як повідомили УНІАН у прес-службі обласної прокуратури, встановлено, що мати та донька замовляли в Китаї речовину невідомого походження під виглядом препарату ботокс за 25-30 доларів, а вже в Україні продавали його у салони краси за 130-150 євро.

Відео дня

«Незаконна діяльність родини тривала протягом грудня 2016 по червень 2017 року», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у пацієнтів, яким вводили цей препарат, значно погіршувався стан здоров’я, а одна жінка взагалі потрапила до реанімації.

«Результати проведеної експертизи засвідчили, що вказаний препарат ніколи не вироблявся для жодної країни і не був зареєстрований в світі, а отже він є фальсифікованим лікарським засобом, який знаходиться у незаконному обігу», - наголосили в прокуратурі.

Читайте такожУчені створили альтернативу уколам ботоксу

Обох жінок затримали у липні минулого року. Зараз триває судовий розгляд за обвинуваченням їх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 (придбання, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів) КК України.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з конфіскацією майна.