Колегія Апеляційного суду Запорізької області зобов`язала прокуратуру Дніпропетровська забезпечити приведення до суду сина колишнього районного прокурора Дніпропетровська Дмитра Рудя, який збив на смерть трьох жінок, і який 2 квітня в чергове не з`явився на судове засідання.

Як повідомили УНІАН в Апеляційному суді Запорізької області, постанова, яка «зобов`язує прокуратуру Дніпропетровська забезпечити явку підсудного приведенням», була винесена напередодні, 2 квітня, після того, як адвокат підсудного в чергове заявив про те, що Д.Рудь на засіданні суду не буде присутнім через проблеми зі здоров`ям.

«У ході процесу адвокат Д.Рудя заявив, що «напередодні суду підзахисний звернувся до однієї з медустанов Дніпропетровська, і зараз, можливо, йому роблять операцію» і пояснив відсутність документів, які підтверджують правдивість даної заяви тим, що «це (погіршення стану здоров`я – УНІАН) сталося раптово», - повідомили в суді.

Відео дня

Суд також врахував заяву представника прокуратури, який вказав на те, що «за весь час відсутності на судових процесах підсудного той не надав суду жодного документу, який би підтверджує його хворобу і місцезнаходження» і виніс постанову про примусове приведення Д.Рудя до суду, призначивши судове засідання на 10 квітня.

Як повідомив УНІАН, у жовтні 2010 року на Набережній Перемоги в Дніпропетровську Д.Рудь на джипі збив на пішохідному переході на смерть трьох жінок, після чого зник з місця ДТП, проте незабаром його було затримано правоохоронцями.

Щодо Д.Рудя було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху, яке призвело до загибелі кількох осіб».

У червні 2011 року Хортицький районний суд Запоріжжя звільнив Д.Рудя з-під варти під заставу в 17 тис грн. 2 грудня 2011 року Хортицький райсуд засудив Д.Рудя до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки. Прокуратура опротестувала це рішення райсуду в Апеляційному суді Запорізької області, вимагаючи посилити покарання до 7 років позбавлення волі.

На засідання апеляційного суду 29 лютого Д.Рудь не з`явився. Його адвокат заявив, що підзахисний захворів. 14 березня Д.Рудь знову не з`явився в суд, пославшись на хворобу, у зв`язку з чим колегія апеляційного суду вдруге за два тижні перенесла слухання справи, призначивши нове засідання на 21 березня, проте і на нього Д.Рудь не прибув. Були відсутніми також його адвокат і представники потерпілих. Судове засідання було перенесене на 2 квітня, однак і на дане засідання підсудний не з`явився.