На території Київського лісництва КП «Святошинське лісопаркове господарство» біля селища Гостомель Київської області знищено близько 100 дерев цінних лісових порід та викопано декілька котлованів під будівництво.

Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Денис Москаль, інформує прес-служба депутата.

«До мене звернулись лісники Святошинського лісопаркового господарства з повідомленням про систематичні вирубки столітніх дубів і сосен на території Київського лісництва неподалік селища Гостомель. На території лісу вже викопують котловани під будівництво та встановлюють металеві паркани", - поінформував Д. Москаль.

Відео дня

Політик зауважив, що у квітні-серпні поточного року лісники КП «Святошинське лісопаркове господарство» склали 11 протоколів про лісопорушення неподалік Гостомеля. Зокрема, зафіксовані такі порушення: самовільне вирубування дерев цінних лісових порід, викопування котлованів, встановлення металевих парканів, встановлення тимчасових споруд, складування будівельних матеріалів на території лісу.

Д.Москаль направив депутатські звернення до столичної прокуратури, Державної екологічної інспекції України в м. Києві та ГУ МВС України в м. Києві щодо притягнення до відповідальності винних у знищенні дерев, викопуванні котлованів та встановленні парканів на території КП «Святошинське лісопаркове господарство».

«Для порятунку лісу йому необхідно якомога швидше надати природоохоронний статус. Я закликаю Президента України підписати указ про включення Біличанського лісу до території Національного природного парку «Голосіївський», - підкреслив Д.Москаль.

Він нагадав, що Київська міська рада на пленарному засіданні 12 липня прийняла рішення про погодження розширення меж Національного природного парку «Голосіївський» за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство» загальною площею 6462,62 га. Тепер відповідний указ має підписати Президент України В. Янукович.