За сприяння фонду Ахметова створено ще один дитячий будинок сімейного типу

Київ. 28 серпня. УНІАН. За сприяння фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в смт Нижня Дуванка Сватовського району Луганської області створено дитячий будинок сімейного типу для багатодітної сім`ї Лозенків.

Як повідомили УНІАН у прес-службі фонду, в сім`ї виховуються шестеро дітей - п`ятеро рідних й одна прийомна дитина, але в планах сім`ї усиновити ще п`ятеро дітей з інтернату.

Відео дня

За словами керівника програми «Сирітству - ні!» Дарини Касьянової, фонд Р.Ахметова завжди з радістю відгукується на такі ініціативи, коли "сім`я хоче створити дитячий будинок сімейного типу й коли є підтримка місцевих служб у справах дітей і органів влади".

"Таку консолідацію різних сил і партнерів ми бачимо і в іншому прояві програми – роботі Всеукраїнського порталу з усиновлення www.sirotstvy.net Нам важливо знайти батьків для цих дітей. І це не обов`язково дитячі будинки сімейного типу. Це може бути опіка, прийомна сім`я або усиновлення. Останній варіант, звичайно, найкращий. Дитина тоді офіційно вважається рідною», - зазначила Д.Касьянова.

У фонді Р.Ахметова підкреслили, що створення цього дитячого будинку сімейного типу стало можливо також завдяки місцевій владі.

*** Благодійний фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" підтримує ініціативи, спрямовані на підтримку багатодітних сімей і на виховання дитини в сім`ї. Так, у 2010 році фонд завершив реалізацію проекту «Зігрій любов`ю дитину», забезпечивши 44 багатодітних сім`ї з Донецької, Луганської, Закарпатської областей і Криму упорядкованим житлом.

Паралельно в 2008 році у фонді з`явилася програма «Сирітству - ні!», спрямована на розвиток сімейних форм виховання. Зокрема, в рамках програми створено 18 дитячих будинків сімейного типу й до кінця цього року буде створено ще 12.