У столиці оперативники карного розшуку Дніпровського райуправління міліції затримали 36-річного киянина, який перебував у розшуку за ряд зґвалтувань.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві.

Зокрема, за їх даними, впродовж року до районної міліції звернулися четверо жінок із заявами про зґвалтування за аналогічних обставин. Всі потерпілі були зґвалтовані у темний час доби у салоні мікроавтобуса.

Відео дня

З’ясовано, що водій пропонував жінкам, які на обочині дороги «ловили машину», підвезти до місця безкоштовно. Якщо жінка спочатку не погоджувалася, він наполегливо умовляв сам. Мовляв, йому по дорозі і просто підвезе жінку. А далі вибирав момент, зупиняв автомобіль та, погрожуючи фізичною розправою, ґвалтував, зазначається в повідомленні.

Оперативники встановили особу цього водія. Однак відразу затримати його не вдалося, він почав переховуватися. Його було оголошено в розшук та затримано за декілька місяців .

Виявилося, що цей чоловік постійного місця роботи не мав. Аби заробити на життя, таксував на мікроавтобусі. Роботу розпочинав пізно ввечері й закінчував на світанку.

При цьому в міліції зазначили, що насильник навіть тримав наручники в автомобілі, а одні з задніх пасажирських дверцят машини були заздалегідь заблокованими.

«Тепер свою поведінку чоловік виправдовує тим, що на його думку, жінки, які були не проти, щоб їх підвезли безкоштовно, легкодоступні. А найголовніше, зловмисник розраховував, що жодна з них не звернеться до правоохоронців. Тому у своїй безкарності був цілком впевнений», - зазначили в ГУ МВС.

На даний час відносно затриманого порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 152 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.