У Києві фахівці комунального підприємства «Плесо» цього року продовжують роботи з розчищення та приведення до належного технічного стану закритої частини колектора річки Либідь від вулиці Саперно-Слобідської до урочища Лиса Гора.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської державної адміністрації, упродовж листопада-грудня минулого року працівники «Плесо» очистили 200 метрів підземного колектора від замуленого ґрунту та різноманітного сміття, а також 300 метрів - від деревини та поламаних дерев. Сьогодні тривають роботи з розчищення ще 200 метрів колектора.

Загалом колектор звільнили від 845,6 тонни сміття. Процес розчищення колектора ускладнюється через те, що всі роботи виконуються спеціалістами в обмеженому просторі. До лютого 2013 року буде розчищено близько 700 метрів колектора, загальна довжина якого становить 1 тис. 960 метрів.

Відео дня

Як пояснюють фахівці, через активну життєдіяльність міста та недбале ставлення до природних ресурсів, підземна частина колектора Либідь засмітилася замуленим ґрунтом, побутовими, будівельними та іншими відходами, які не розкладаються та є екологічно небезпечними. У зв’язку з цим пропускна спроможність водотоку зменшилася на половину.