У Вінниці близько 200 прихильників ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та партії «Удар» провели пікетування приміщення облради з вимогою скасувати реформу системи охорони здоров’я.

Як передає кореспондент УНІАН, пікетувальники сьогодні, 8 листопада, стояли перед приміщенням облради, де проходила сесія Вінницької обласної ради, із прапорами політичних партій та лозунгами: «Здоров’я нації понад усе», «Винних до відповідальності», тощо.

Ініціативна група передала звернення до голови обласної ради Сергія Татусяка та до депутатів обласної ради в якому просить депутатів направити звернення до ВР для скасування закону про реформу медицини в пілотних регіонах та ліквідувати негативні наслідки спричиненні запровадженням цієї реформи.

Відео дня

«Внести на розгляд сесії Верховної Ради України проект рішення про скасування «Закону про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м.Києві», як такого, що спричинив громадське збурення і негативні наслідки у сфері охорони здоров’я Вінницької області», - сказано у зверненні.

Учасники пікету ухвалили резолюцію, яку наприкінці сесії передали на розгляд депутатам облради. У цій резолюції, окрім вимог щодо скасування медреформи, також зазначено, що мешканці Вінницької області провели підписну кампанію «Зупинимо медичний геноцид» в рамках якої зібрали 98 тисяч підписів громадян за скасування цього пілотного реформування галузі охорони здоров’я.

Голова облради Татусяк пообіцяв, що створена робоча група із депутатів облради розгляне відповідні звернення.