Фото: УНІАН

До закладів освіти Києва було влаштовано 292 дитини зі сходу України регіонів та Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник голови Київської міськдержадміністрації – керівник апарату КМДА Оксана Долінська на засіданні в КМДА.

«До закладів освіти Києва влаштовано 292 дитини зі східних регіонів та Криму. В дошкільні навчальні заклади влаштовано 55 дітей з цих регіонів. Переведено до шкіл столиці 226 осіб, з них 29 закінчили 11-й клас й отримали атестат про освіту. Таким чином, зараз у загальноосвітніх закладах Києва навчаються 197 дітей зі східних регіонів та Криму», - поінформувала Долінська.

Відео дня

Загалом щодо ситуації в навчальних закладах міста вона повідомила, що станом на 1 червня до перших класів подано понад 24 тис. заяв або 91% від загальних прогнозованих показників майбутніх першокласників. З 3 червня триває ЗНО, у якому беруть участь 13 тис. 116 випускників або майже 95% від загальної кількості.

За словами Долінської, за попередніми планами, цього року передбачається відновити діяльність 12 дошкільних закладів на 1 тис. 50 місць та 70 непрацюючих груп на 1 тис. 400 місць.

У мережі дошкільних навчальних закладів нараховується 95 непрацюючих дошкільних закладів, з них 61 – комунальної власності, 34 – відомчі дошкільні, які не використовуються за призначенням і не вилучені з обігу.

У столиці дошкільну освіту отримують 106,6 тис. дітей. У 2014-2015 навчальному році потребують влаштування у дитсадки більше 38 тис. дітей, з них може бути охоплено комунальною мережею лише 30 тис. дітей, решта - без місць у комунальних закладах.