Вчені Центрів з контролю і профілактики захворювань США виявили несподівану властивість шоколаду.
Ресвератрол, що міститься у винограді і какао, це - фенольна сполука з антивірусним ефектом, пише MedicalXpress.
Читайте такожКофеїн запобігає розвитку вікових захворювань - дослідження
Дослідники додавали хімічну сполуку культури людських клітин, заражену вірусом коров'ячої віспи. Виявилося, що високий рівень ресвератрола в клітинах перешкоджав розмноженню вірусів на ранніх стадіях зараження.
Експерименти на мавпах показали, що ресвератрол також ефективний у боротьбі проти вірусу мавпячої віспи, який вражає приматів, включаючи людини. Захворювання закінчується смертю десяти відсотків хворих.
Ресвератрол — речовина, що виділяється деякими рослинами для захисту від паразитів, наприклад, бактерій або грибів.