pixabay.com

Дієтологи попереджають, що фреші можуть бути небезпечні для здоров'я людини.

Якщо доросла людина в день випиває по три склянки свіжого соку, це може підвищити ризик смерті від хвороби серця у понад два рази. Такий обсяг соку підвищує ризик смерті в молодому віці на 27%, пише The Sun.

Якщо людині понад 45 років і вона надає перевагу солодким напоям, то ризик смерті зростає до 150%. До солодких напоїв експерти відносять не тільки газовану воду, але соки, зокрема яблучний і апельсиновий.

Відео дня

Читайте такожМедики розповіли про суперкорисні властивості апельсинового соку

Повідомляється, що вчені зробили ці висновки, простеживши приблизно за здоров'ям 18 тис літніх людей протягом шести років. Вони не виявили зв'язку між споживанням солодкої їжі і ранньою смертю. А ось з напоями ситуація була іншою. Ймовірно, причина в тому, що організм по-різному переробляє солодкі напої та продукти. Плюс, в продуктах, крім цукру, можна зустріти жири, білки, які уповільнюють процес травлення. Цукор же з солодких напоїв потрапляє в кров практично миттєво.

Також дієтологи не рекомендують пити сік на голодний шлунок, наприклад, на сніданок. Це перевантажує травну систему і може порушити баланс мікрофлори в шлунково-кишковому тракті.