УНИАН

Майже половина всього населення світу не має можливості звернутися до лікаря.

За останні 70 років середня тривалість життя в світі збільшилася на 23 роки. Однак багато проблем в сфері медицини все ще не вирішені. Майже половина всього населення світу не має можливості звернутися до лікаря. Багато людей не мають медичної страховки, і найчастіше послуги доктора їм не по кишені, повідомляють у ВООЗ.

Читайте такожВІЛ-інфекція є основною причиною смерті 40-річних жінок - ООН

Відео дня

За даними ВООЗ, половина населення планети не має можливості звернутися до лікаря, не має медичного страхування. Понад 800 мільйонів людей - майже 12 відсотків населення світу - витрачають, як мінімум, 10 відсотків свого сімейного бюджету на послуги в сфері охорони здоров'я. Мільйони сімей в світі виявляються в злиднях через витрати на охорону здоров'я. Так, на сьогоднішній день приблизно 100 мільйонів людей живуть в бідності - на 1,9 долара в день або навіть менше - через те, що їм доводиться оплачувати послуги медиків з власної кишені.

У ВООЗ знову закликали всі держави забезпечити загальний доступ до якісного медичного обслуговування шляхом універсального страхування.

«Це означає, що доступ до якісних послуг охорони здоров'я мають бути гарантовані всім і всюди і що при цьому люди не повинні відчувати фінансових труднощів», - стверджують в Європейському бюро ВООЗ.