pixabay.com

Учені виявили суперкорисну властивість харчової соди.

Фахівці з Медичного коледжу Джорджії радять людям з ревматоїдним артритом (аутоімунним захворюванням, що вражає суглоби) пити розчин харчової соди. Дослідження показало, що сода заважає імунним клітинам атакувати суглоби, тим самим запобігаючи запаленню та болю, пише The Daily Mail.

Читайте такожУчені з США створили нове знеболювальне, що не зумовлює звикання

Відео дня

Учасники дослідження, що мали ревматоїдний артрит, вживали розчин харчової соди. Дослідники встановили: через два тижні у хворих кількість імунних клітин, що викликають запалення, зменшилася, а число клітин, що пригнічують його, збільшилася.

Так, завдяки розчину харчової соди рівень запалення в організмі пацієнтів знижувався. Вчені вважають, що виявили безпечний спосіб лікування запальних захворювань.