newsru.co.il

Японські вчені назвали групу крові, яка пов'язана з високим ризиком смерті.

Дослідники дійшли висновку, що перша група крові пов'язана з підвищенням майже втричі ризику смертності внаслідок важких травм, порівняно з іншими групами крові, пише ВМС.

Читайте такожУчені заявили, що людський організм може стати неуразливим до всіх вірусів та онкозахворювань

Відео дня

Фахівці виявили, що у пацієнтів з першою групою крові, які отримали травми, що загрожують раннім летальним результатом або тривалим періодом відновлення, ймовірність смертності в середньому дорівнює 28 %, у постраждалих, що мають інші групи крові, - 11 %.

Причини вчені вбачають у тому, що у людей з першою групою крові вищий ризик крововтрати через гірше зсідання крові, порівняно з власниками інших груп. Дана обставина, на думку фахівців, пов'язана зі зниженим вмістом у крові першої групи фактора фон Віллебранда (глікопротеїну плазми крові).

«Наше дослідження також піднімає питання про те, як екстрене переливання еритроцитів першої групи крові пацієнтам з важкими травмами може вплинути на гемостаз- процес, завдяки якому кровотеча зупиняється, і чи є якась різниця в порівнянні з іншими групами крові», - пояснив співавтор Ватару Такаяма.