Учені раптом виявили користь зайвої ваги / pixabay.com

У пацієнтів із зайвою вагою, що потрапили до лікарні з інфекційним захворюванням, удвічі більше шансів вижити, ніж у людей нормальної комплекції.

Такого висновку дійшли датські вчені, пише The Independent. Дослідники базувалися на даних понад 35 тис. пацієнтів, госпіталізованих для термінової медичної процедури з 2011 по 2015 рік.

Читайте такожДієтологи розповіли, чим загрожує висококалорійний раціон харчування

Відео дня

Вони розглянули випадки смерті протягом 90 днів після виписки й зробили висновок, що у повних пацієнтів шанси померти на 40% нижчі, ніж у пацієнтів з нормальною вагою. А у тих, хто страждає від ожиріння, цифра досягла 50%.

Ця тенденція зберігалася і при різних супутніх чинників, таких, як паління, нещодавні зміни ваги або наявність інших хвороб.

Учені пояснили можливі причини таких результатів: у людей із зайвою вагою є великі запаси енергії, які можуть бути корисні при загостреннях. Також ожиріння пов'язане з хронічною стимуляцією імунної системи, що також може сприяти швидкому відновленню організму.

Як повідомляв УНІАН, міжнародна група вчених попередила, що до 2045 року від ожиріння страждатиме 22% населення планети.