П'ятниця,
18 серпня 2017
Наші спільноти

Солодке впливає на розвиток раку

У жінок у пременопаузі ризик розвитку раку грудей істотно збільшувався при частому вживанні солодких продуктів і напоїв.

газировка / Фото: prodmagazin.ru
Ракові клітини розвиваються завдяки глюкозі, яка у великій кількості міститься в цукрі / Фото: prodmagazin.ru

Група іспанських вчених, очолювана Кароліною Діоріо, провела експеримент, для участі в якому були запрошені 779 жінок в постменопаузі і 776 – у пременопаузі. Дослідники проаналізували мамограмми жінок, а також щільність молочних залоз, пише megamedportal.ru.

Крім того, вчені уточнили, яку кількість цукру та інших солодких продуктів і напоїв учасниці дослідження вживають щодня. Результати експерименту показали, що у жінок в пременопаузі ризик розвитку раку грудей істотно збільшувався при частому вживанні солодких продуктів і напоїв. Експерти відзначили, що для такого результату досить випивати лише три склянки солодких напоїв на тиждень.

Вчені з'ясували причину розвитку імунодефіциту у діабетиків

Фахівці пояснили, що цукор зближує значну кількість клітин молочних залоз. Саме тому, у жінок, які часто вживають солодкі напої, ризик появи ущільнень у молочних залозах на 3% вище, ніж у тих, хто практично не вживає солодку воду або вживає її в помірних кількостях.

Треба зазначити, що ракові клітини розвиваються завдяки глюкозі, яка у великій кількості міститься в цукрі.

Читайте про найважливіші та найцікавіші події в УНІАН Telegram та Viber
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів
loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку