Четвер,
21 вересня 2017
Наші спільноти

Супова дієта знижує ризик розвитку діабету на 90%

Добровольців посадили на восьмитижневу дієту, яка передбачала калорійність раціону всього в 800 калорій. І ці калорії надходили з супів і молочних коктейлів.

Суп из сельдерея / Фото: pinterest.com
Суп з селери / Фото: pinterest.com

Про це свідчить дослідження 2300 осіб. За словами вчених, якщо скоротити вагу тіла на 10%, то ризик впаде до 90%. Відомо: добровольців посадили на восьмитижневу дієту, яка передбачала калорійність раціону всього в 800 калорій. І ці калорії надходили з супів і молочних коктейлів. Також були контрольовані вченими тренування.

За цей час добровольці скинули 10,8% від маси свого тіла, відзначає meddaily.ru з посиланням на The Daily Mail. Пізніше добровольців розбили по групах, щоб досліджувати протягом 2 років вплив великої і малої кількості тренувань, дієт з низьким і високим рівнем білка, дієт з високим і низьким глікемічним індексом.

У світі зросла захворюваність на цукровий діабет - ВООЗВчені впевнені: дієта здатна приборкати діабет. Раніше проводилося дослідження в Університеті Ньюкасла: навіть наявність діабету протягом 10 років не є вироком. Обмеження раціону на два місяці дозволяло особам з діабетом 2 типу позбавитися від захворювання. І через півроку після припинення дієти діабету не було.

Читайте про найважливіші та найцікавіші події в УНІАН Telegram та Viber
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів
loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку