Обсессивно-компульсивное расстройство (ОКР) связано с возникновением навязчивых идей и стремлений / Фото: wonderwoman.intoday.in

Тривожні розлади належать до найбільш поширених психічних захворювань. Вони проявляються надмірним занепокоєнням, страхом, прагненням уникнути потенційно стресових ситуацій, наприклад, громадських заходів. Вчені з Кембріджського університету проаналізували 48 наукових оглядів за період з 1990 по 2010 роки, передає meddaily.ru з посиланням на The Indian Express.

Дослідники з'ясували: загальна кількість людей з тривожними розладами незмінно становила близько 4 на кожні 100 осіб. За даними дослідження, майже кожен десятий (10,9%) дорослий з захворюванням серця був схильний до генералізованого тривожного розладу (ГТР). Але у жінок ГТР зустрічався вдвічі частіше, ніж у чоловіків. Крім того, жінки з захворюваннями серця, онкологією і вагітні тривожніші порівняно з чоловіками.

Читайте такожДепресія заважає жінкам завагітніти - дослідженняОбсесивно-компульсивний розлад (ОКР) пов'язаний з виникненням нав'язливих ідей і прагнень. Хоча він зустрічався лише у кожного сотого із загальної популяції, частка ОКР була вдвічі більша серед вагітних і злегка підвищувалася після пологів. Крім того, група молодих чоловіків і жінок (віком до 35 років) страждала від тривоги непропорційно більше порівняно з іншими. Також дослідження показало, що у людей з Західної Європи і Північної Америки рівень тривоги виявився вищим, ніж серед інших народів.

Відео дня