Ноябрь: время пить витаминный чай из калины / УНИАН

Дослідження показують, що небезпечно пити рідини, температура яких перевищує 65 градусів за Цельсієм, бо це може спровокувати розвиток раку стравоходу, пише Медпортал.

Читайте такожДля американців видано рекомендації щодо здорового харчуванн

Фахівці IARC звели воєдино дані, отримані від більш ніж 1000 наукових робіт, метою яких було виявити зв'язок між вживанням кави і подальшим розвитком раку. Директор агентства Крістофер Уайлд (Christopher Wild) резюмував: «Результати дозволяють припустити, що вживання дуже гарячих напоїв може бути однією з причин розвитку раку стравоходу, і основний вплив на це має температура, а не сам напій».

Відео дня

Дослідження, проведені в Японії, Південній Америці, Ірані і Туреччині, де люди традиційно п'ють чай дуже гарячим — від 70 градусів за Цельсієм і вище — показують, що ймовірність розвитку раку тим вища, чим вища температура напою.