Удаление миндалин и аппендикса помогает зачать ребенка / Фото: УНИАН

У жінок, які перенесли одну із цих операцій або обидві, підвищується ймовірність завагітніти. Це виявили дослідники з Університету Данді і Університетського коледжу Лондона. Вчені проаналізували дані 54675 жінок, які перенесли операцію з видалення апендикса, 112607 представниць прекрасної статі, яким видалили мигдалини, 10340 жінок, яким робили обидві операції, і 355244 учасниць, яким операції не робили.

Читайте такожГоріхи пригнічують запальні процеси в організмі - вченіФахівці виявили: вдалося завагітніти 54,4% жінок з віддаленим апендиксом, 53,4% з видаленими мигдаликами, 59,7% учасниць, які перенесли обидві операції, і всього 43,7% з контрольної групи, пише Мeddaily.ru з посиланням на UPI.com. Так, у жінок, яким зробили обидві операції, фертильність виявилася вище всього.

Читайте такожАспірин сприяє зачаттю хлопчикаДослідники припускають: можливо, справа в поведінці жінок після двох хірургічних втручань. Або ж завагітніти допомагає видалення запалених органів. Щоб дізнатися більше, необхідні подальші дослідження.

Відео дня