Фото: epidemiolog.ru

З 2000 року смертність від кору знизилася на 79%, тим не менш, досі від цього інфекційного захворювання щодня помирає близько 400 дітей. У звіті ВООЗ йдеться, що світовій спільноті не вдається остаточно перемогти захворювання не через брак знань або необхідних коштів, а через нездатність керівництва країн гарантувати вакцинацію кожній дитині, пише REUTERS.

Читайте такожЗа 6 місяців в Україні зареєстровано 10 випадків кору і 108 випадків краснухи«Без політичної волі діти продовжать вмирати від хвороби, якій можна легко запобігти без великих грошових витрат», - заявив гоголова імунізаційного напрямку ЮНІСЕФ Робін Нанді (Robin Nandy).

Читайте такожВООЗ оголосила Америку першим у світі регіоном, вільною від кору

Відео дня

Завдяки масштабній кампанії з вакцинації, що пройшла в 2000-2015 роках, вдалося запобігти близько 20,3 млн летальних випадків серед дітей. Проте досі у багатьох країнах діти не отримують необхідні щеплення. У 2015 році близько 20 млн дітей не були щеплені проти кору, в результаті 134 тис. померли. На Демократичну Республіку Конго, Ефіопії, Індії, Індонезії, Нігерії і Пакистану припадає майже половина всіх нещеплених дітей і 75% випадків смерті від кору.

Читайте такожВідмова дорослих від щеплень обходиться економіці США в $ 7 млрд на рік

Також в 2015 році були зареєстровані великі спалахи кору в Єгипті, Ефіопії, Німеччині, Киргизстані та Монголії. При цьому в Німеччині та Монголії кір було виявлено у літніх людей, що свідчить про необхідність вакцинації молоді, яка не пройшла вакцинацію в ранньому віці.