Фото: deccanchronicle.com

Вчені протягом 18 тижнів годували мишей жирною їжею. Першій половині гризунів також давали цукор, другий — аспартам, пише New Scientist.

Читайте такожрівень цукру

Читайте такожСтрес впливає на роботу шлунково-кишкового тракту

Відео дня

Раніше вчені виявили, що вживання аспартама змінює баланс і функціонування мікробіоти кишечнику людини, а також призводить до розвитку метаболічного синдрому. Зокрема, саме цей цукрозамінник блокує виробництво лужної фосфатази.

Вчені пропонують провести дослідження на людях. Фахівці не виключають того, що аспартам все ж може використовуватися для схуднення, але в поєднанні з прийомом додаткових препаратів, зокрема тих, які містять лужну фосфатазу.