сайт NEWSru.до.іл

Експерти з Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляють, що ризик зараження людини на пташиний грип мінімальний, пише Центр новин ООН. Однак вони все ж радять виявляти пильність, зокрема, не торкатися голими руками хворих птахів, виявляти максимальну обережність при приготуванні страв із птиці, а також повідомляти про хворих пернатих у місцеві органи влади.

Читайте такожУ столиці в основному циркулює вірус грипу А Гонконг - КМДА

Відео дня

З червня 2016 року Європейське регіональне бюро ВООЗ надійшла інформація про те, що одна з найбільш патогенних форм пташиного грипу А (H5N8) була виявлена серед диких, а в деяких випадках і домашніх птахів в Австрії, Угорщині, Німеччині, Данії, Ізраїлі, Нідерландах, Польщі, Росії, Хорватії та Швейцарії.

Відзначаючи, що ризик зараження людей на вірусом H5N8 незначний, медики все ж не виключають, що вірус може мутувати. Вони нагадали, що в минулому були зареєстровані окремі випадки зараження людей на подібні типи пташиного грипу.

Читайте такожУ Нідерландах знищили 190 тисяч качок з-за пташиного грипу

З 2014 року це вже другий випадок спалаху грипу А (H5N8) серед диких і домашніх птахів у регіоні. Цей вид пташиного грипу обертається загибеллю величезного числа пернатих, в тому числі домашніх курей, качок і гусей.