Ілюстрація REUTERS

Як повідомляє Радіо Ватикан, про це понтифік сказав під час традиційної початку року зустрічі з дипломатичним корпусом, акредитованим при Святому Престолі.

Читайте такожНа гуманітарну допомогу жителям східної України в 2017 році необхідно $ 214 млн - ООН

Відео дня

«Також і в Європі, де вистачає напруженості, готовність до діалогу є єдиним шляхом для гарантування безпеки і розвитку континенту. З симпатією сприймаю ініціативи, спрямовані на користь об'єднання Кіпру, водночас бажаю, щоб в Україні рішуче рухалися вперед в пошуку реальних рішень для повного здійснення зобов'язань, взятих на себе сторонами, і, насамперед, швидкого відповіді на гуманітарну ситуацію, яка досі залишається важкою», – таким було одне з побажань Папи Франциска.

Читайте такожВ Україні з-за конфлікту на Донбасі понад 3,8 млн людей потребують гуманітарної допомоги – ООН

Також понтифік у контексті 100-річчя завершення першої світової війни ділився думками про мир і безпеку, підкреслюючи, що «в атмосфері загальних побоювань за теперішнє й невпевненості та тривоги за майбутнє, у якій ми занурені», вважає важливим звернутися зі словом надії, яке вкаже перспективу подальшого шляху».

Як повідомляв УНІАН, грецькі й турецькі лідери Кіпру 9 січня планують за посередництва ООН відновити мирні переговори.

Переговори між президентом Кіпру Нікосом Анастасіадісом і лідером турків-кіпріотів Мустафою Акінчі в Женеві аналітики називають історичною можливістю покласти край конфлікту, який розділяє острів у Середземному морі впродовж багатьох десятиліть.