flickr.com/photos/coffeegeek

З цього попередження розпочався центральний випуск новин на Першому каналі ізраїльського телебачення, попередження поширене онлайн-ЗМІ і радіостанцією "Решет Бет", пишуть Новини Ізраїлю.

Читайте такожДієтологи назвали найнебезпечніші добавки до кави

МОЗ Ізраїлю спільно з міністерством економіки повідомили, що існують серйозні побоювання з приводу підвищеного вмісту свинцю в напоях, приготованих за допомогою кавових машин, які використовують у закладах громадського харчування і в офісах великих компаній.

Відео дня

МОЗ повідомив, що для перевірки всіх марок кавових машин, використовуваних в Ізраїлі, буде потрібно кілька тижнів. До її закінчення ізраїльтянам рекомендується скоротити споживання кави, приготованої за допомогою кавових машин. Вагітним жінкам рекомендується взагалі утриматися від вживання кави на робочому місці або в кафе.

Видання пише, що перевірка, розпочата МОЗ, виявила, що близько половини професійних кавових машин не відповідають ізраїльським стандартам.

Читайте такожУ кавоварках знайдені небезпечні для здоров'я бактерії

Разом з тим, представникиМОЗ заявили, що мова йде не про всі професійні машини для приготування кави, а про окремі марки. Напої, приготовлені за допомогою невеликих, домашніх машин, не представляють небезпеки для здоров'я.

За даними на 17 січня, МОЗ виявив підвищений вміст свинцю в напоях, приготованих за допомогою машин ізраїльського виробництва La Favorita та італійського виробництва Bianchi.