Діоксид титану, на думку вчених, може бути канцерогеном, тобто провокувати розвиток раку, повідомляє The Independent.
Своїх висновків фахівці дійшли в ході експериментів з щурами. У гризунів, яким протягом 100 діб давали воду з E171 в порціях, аналогічних до тих, що споживають люди, на 40 відсотків частіше розвивалися передракові захворювання травної системи.
Читайте такожВчені створили новий тест, що дозволяє діагностувати рак за лічені години
Сполука E171 є однією з основних продуктів титанової промисловості. В їжі вона, зазвичая, використовується в якості відбілювача. Найчастіше її використовують у солодощах, печиві та жувальній гумці, а також зубних пастах і сонцезахисних кремах.
Влада Франції прийняла рішення про проведення широкомасштабного розслідування, присвяченого безпеці і доцільності використання в харчовій промисловості E171.