REUTERS


За словами активістів, бездомні часто страждають від різних хронічних захворювань, а їх лікування є проблемою, бо відсутнє постійне місце проживання, пише MedicalXpress. Якщо законопроект буде прийнятий, то лікарі зможуть ставити діагноз «безпритульність» і призначати лікування «житлом».

Для фінансування програми пропонується використовувати кошти Medicaid. На думку розробників законопроекту, на забезпечення житлом безхатченків знадобиться 2 млрд доларів на рік. При цьому знизиться частота звернення хворих у пункти швидкої допомоги, що дозволить скоротити витрати на екстрену медичну допомогу.

Читайте такожВчені вивчатимуть смайли в соцмережах для розкриття особистості користувачів

Відео дня

Дослідження фахівців з Гавайського університету показало, що при забезпеченні бездомних пацієнтів з хронічними захворюваннями нормальним житлом строком на 6 місяців, витрати на їхнє медичне обслуговування скорочується на 43%.

За офіційними даними, на кожні 10 тис. жителів Гавайських островів - 53 безхатченків. За кількістю людей без певного місця проживання Гаваї займають перше місце серед всіх американських штатів.