Фото: roscontrol.com

Дослідники з Національного товариства остеопорозу у Великобританії помітили тривожну тенденцію, повідомляє United Press Internationall. Фахівці виявили, що 70% людей у віці від 18 до 35 років дотримувалися дієти, а 20% взагалі не вживали молочні продукти або обмежили їх споживання.

Читайте такожДобову потребу людини в калії і магнії покриють 5 бананів - дієтологи

Дослідники підкреслюють, що молочні продукти багаті на кальцій, необхідний для росту кісток та їх міцності. Обмеження споживання молочних продуктів у молодому віці збільшує ризик розвитку остеопорозу в подальшому житті.

Відео дня

Найпоширенішою дієтою серед учасників дослідження у віці 25 років і молодше виявилося так зване "чисте харчування", що передбачає виключення з раціону цілих груп продуктів харчування. Крім того, дослідження показало, що люди молодше 25 років підписувалися в соцмережах на блогерів, які розповідають про здоров'я, дієти і харчуванні, частіше, ніж представники інших вікових груп.

Остеопороз уражає половину всіх жінок і одного з п'яти чоловіків у віці старше 50 років, в результаті чого кістки стають крихкими і легко ламаються.