Електронна сигарета / REUTERS

Одна з найбільших тютюнових компаній світу, Філіп Морріс Інтернешнл (ФМІ), оголосила про намір почати переговори з урядами Японії та Південної Кореї про поступову відмову від сигарет. Таке рішення обумовлено стрімким зростанням попиту на альтернативні тютюнові продукти в цих двох країнах.

Читайте такожВчені з'ясували, як куріння пошкоджує ДНК

Планується, що відмова від сигарет буде відбуватися поступово протягом п'яти років. За прогнозами, за цей період кількість користувачів нових пристроїв нагрівання тютюну (без горіння) в Японії і Південній Кореї перевищить кількість споживачів звичайних сигарет.

Відео дня

«Азія є перспективним ринком для реалізації Філіп Морріс Інтернешнл своєї стратегії зі створення майбутнього без тютюнового диму. По-перше, саме тут проживають 60% всіх курців у світі. По-друге, феноменальний успіх IQOS в цьому регіоні підтвердив високий інтерес споживачів до альтернативних продуктів з потенціалом зниженого ризику. Можна спрогнозувати, що через п'ять років ми досягнемо переломного моменту і це стане вагомим аргументом для проведення переговорів з урядом Японії і Південної Кореї про згортання куріння», - зазначив Андре Калантзопулос, головний виконавчий директор Філіп Морріс Інтернешнл.

Система нагрівання тютюну IQOS, яку виробник – ФМІ – позиціонує як менш шкідливу альтернативу пальним сигарет – була добре сприйнята повнолітніми курцями в цих країнах. У 2014 році Японія стала першим у світі ринком, який представив IQOS повнолітнім курцям, на сьогоднішній день його частка досягла 10% тютюнового ринку країни. Продажі пристрою в Південній Кореї стартували в травні 2017 року, але вже демонструють стрімке зростання.

Крім Японії та Південної Кореї, IQOS продається у великих містах понад 20 країн світу.

Довідка. «Філіп Морріс Інтернешнл» (ФМІ) вийшла на український ринок в 1994 році. В даний час компанія управляє сучасною фабрикою в Харкові, де проводиться ряд локальних і міжнародних брендів як для українського, так і для зарубіжних ринків. Крім виробництва і продажу сигарет та інших тютюнових виробів, ФМІ також розробляє і продає продукти з потенціалом зниження ризику (Reduced Risk Products, RRP). Термін RRP компанія використовує для позначення продуктів, які представляють або мають потенціал представляти менше ризиків для курців, які переходять на такі продукти, порівняно з курінням сигарет.

У 2016 році Україна стала однією з перших країн, де ФМІ представила свій революційний продукт iQOS.