П'ятниця,
20 жовтня 2017
Наші спільноти

Жирні продукти призводять до загострення розсіяного склерозу - дослідження

Жирні продукти, такі як гамбургери і піца, збільшували ризик загострення розсіяного склерозу у дітей на 56%.

pixabay.com
Споживання насичених жировутраивало ризик загострення розсіяного склерозу / pixabay.com


Співробітники Медичної школи Університету Джонса Хопкінса проаналізували дані 219 добровольців, що страждали від розсіяного склерозу. У них був рецидивуючий розсіяний склероз або клінічно ізольований синдром. Діагноз учасникам поставили до 18 років, повідомляє The Deccan Chronicle.

У Великій Британії оголосили боротьбу з епідемією дитячого ожиріння: піца і бургери стануть менше

Учені оцінили раціон харчування добровольців за тиждень з допомогою спеціального опитувальника. Дослідники стежили за учасниками в середньому трохи менше двох років. За цей час загострення захворювання сталося у 42,5% добровольців. Дослідження показало, що жирні продукти, такі як гамбургери і піца, збільшували ризик загострення розсіяного склерозу у дітей на 56%.

Споживання насичених жирів (вершкового масла, вершків, свинини) утричі збільшувало ризик загострення. У той же час вживання великої кількості овочів зменшувало ймовірність загострення вдвічі. Цукор, залізо, фрукти і клітковина не впливали на ризик загострення.

Теги: жирні продукти, розсіяний склероз, здорове харчування

Читайте про найважливіші та найцікавіші події в УНІАН Telegram та Viber
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів
loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку