pixabay.com

Зазвичай вважалося, що жирні кислоти омега-3 містить лише жирна риба, тепер же вченим вдалося розширити список корисних продуктів, пише The Daily Mail.

Читайте такожМедики розповіли про суперкорисні властивості жирних кислот омега-3

Додавання курячого м'яса і яєць у раціон знижує ризик серцевих нападів, інсультів, деменції і депресії.

Відео дня

У рамках унікального експерименту Королівського коледжу хірургів Ірландії та компанії Devenish курей годували добавкою OmegaPro на базі водоростей, багатих жирними кислотами. Потім м'ясо і яйця птиці давали 161 добровольцеві в розмірі мінімум трьох порцій на тиждень. При цьому проводився аналіз крові.

Виявилося, подібна зміна раціону призводила до підвищення рівня жирних кислота в крові і покращення показників Індексу омега-3" (оцінюється кількість Омега-3, докозагексаєнової кислоти і ейкозапентаєнової кислоти в мембрани червоних кров'яних клітин). Якщо Індекс знижений, то у людини високий ризик хвороб серця і мозку. До речі, менше 20% світового населення мають нормальні показники омега-3.