Медицина - одна з найбільш коррупмированных сфер, вважає експерт ООН Фото Світового банку

Медики розповіли про правила здорового способу життя, які допоможуть знизити артеріальний тиск

Високий артеріальний тиск загрожує інфарктом та інсультом, а також є причиною смерті більше тисячі людей на день у США, пише Science Alert. .

Згідно з рекомендаціями лікарів, 46 відсотків дорослих людей повинні нормалізувати артеріальний тиск до 130 на 80 міліметрів ртутного стовпа. При цьому необхідно захистити себе від стресу, бути фізично активним і вести здоровий спосіб життя.

Відео дня

Читайте такожЧим небезпечні стрибки артеріального тиску: результати медичного дослідження

Медики клініки Майо радять приділяти 15-20 хвилин в день короткочасного відпочинку в розслабленому стані. Глибоке дихання і нерухоме положення тіла, наприклад, при сидінні на стільці, має допомогти впоратися зі стресовим станом.

За словами медиків, хороші відносини з близькими людьми і позитивне мислення сприяє зменшенню ризику проблем з серцем.

Інтенсивні аеробні вправи, які слід почати робити в середньому віці, допоможуть уникнути серйозних проблем з серцево-судинною системою, викликаних сидячим способом життя. Гімнастику потрібно виконувати 4-5 днів на тиждень.

Також рекомендується зменшити кількість уживаного алкоголю до помірних доз, хоча користь останніх все ще обговорюється вченими.

Фахівці радять стежити за вагою, вживаючи в їжу багаті клітковиною продукти. Зменшення маси тіла збільшує приплив крові до мозку, зменшуючи навантаження на кровоносні судини. Також корисна їжа з низьким вмістом солі і високим — калію (бананів і авокадо).

Читайте такожВчені виявили нове небезпечну властивість солі

Лікарі відзначають, що для нормалізації функцій серцево-судинної системи необхідно кинути палити. Шкідливі речовини, що містяться в тютюні, зумовлюють швидке підвищення артеріального тиску - судини звужуються та ушкоджуються.